Gyros z udek
Delikatne, aromatyczne i soczyste mięsko :) Do wykorzystania jako mięsko do obiadu, nadzienie do naleśników, pity, zapiekanek :)
Udka gotuję jako rosół z warzywami, który wykorzystuję albo jako zupa, albo jako bulionetki ( mrożę w woreczku do lodu)
Udka gotuję jako rosół z warzywami, który wykorzystuję albo jako zupa, albo jako bulionetki ( mrożę w woreczku do lodu)
-2 całe udka
-warzywa
-sól,pieprz
-domowa vegeta
-przyprawy
Mięso gotuję w wodzie z domową vegetą, i warzywami, przyprawiam solą, pieprzem, gotuję na wolnym ogniu. Ja gotuję udka dość długo, aż się rozpadają. Udka wyjmuję, posypuję przyprawami i obsmażam na patelni, oddzielam mięso od kości, kroję na mniejsze kawałki, posypuję przyprawą i obsmażam.
-warzywa
-sól,pieprz
-domowa vegeta
-przyprawy
Mięso gotuję w wodzie z domową vegetą, i warzywami, przyprawiam solą, pieprzem, gotuję na wolnym ogniu. Ja gotuję udka dość długo, aż się rozpadają. Udka wyjmuję, posypuję przyprawami i obsmażam na patelni, oddzielam mięso od kości, kroję na mniejsze kawałki, posypuję przyprawą i obsmażam.
Komentarze
Prześlij komentarz