Jesienny makaron z warzywami i fetą obsmażony w jajku
Pomysł na szybkie danie z papryką, słodki smak papryki i słony fety super się uzupełniają, sos nie zalewa makaronu, a jedynie otacza, pyszne warzywa i aromatyczny seler dają fajne połączenie. Całość obsmażona w jajku zwiększa sytość dania.
-makaron ugotowany
-papryka
-seler naciowy-liście
-1 pomidor
-1 cebula
-2 ząbki czosnku
-1/4 opakowania fety
-1 jajo
-garść sera żółtego
-sól, pieprz
Na oleju usmażyć cebulę i czosnek, dodać paprykę i wędlinę w drobną kostkę, następnie liście selera drobno pokrojone w paseczki , wszystko zalać jajkiem i usmażyć. Wyłożyć na półmisek, posypać żółtym serem a na wierzch fetą posypać
-makaron ugotowany
-papryka
-seler naciowy-liście
-1 pomidor
-1 cebula
-2 ząbki czosnku
-1/4 opakowania fety
-1 jajo
-garść sera żółtego
-sól, pieprz
Na oleju usmażyć cebulę i czosnek, dodać paprykę i wędlinę w drobną kostkę, następnie liście selera drobno pokrojone w paseczki , wszystko zalać jajkiem i usmażyć. Wyłożyć na półmisek, posypać żółtym serem a na wierzch fetą posypać
Komentarze
Prześlij komentarz