Kofciki
Pyszne, soczyste kotleciki do maczania w sosie, mogą być i na zimno, powstały jako danie obiadowe dla naszego Roczniaka, dip z jogurtu naturalnego stał się wielką atrakcją, bo tak fajnie maczać widelec z mięskiem w dipie, przemycamy również warzywka akurat tu marchewka :) A my sobie tez z frytkami na obiad serwujemy :)
-250 g mięsa mielonego
-1/2 cebuli
-1 duża marchewka
-1 jajo
-sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, zioła prowansalskie
-2 łyżki poppingu z amaratusa
-1 łyżka kaszy manny
ja na koniec wyrabiania dolałam trochę mleka dla delikatności, tak ze 2 łyżki, ale nie jest to wymóg i łyżkę jogurtu naturalnego
Marchewkę na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno posiekać, dodać przyprawy i jajko i suche składniki i wymieszać, formować kofciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć.
Dip:
Jogurt grecki gęsty i 1 łyżka naturalnego,
-1/2 cebuli
-1 duża marchewka
-1 jajo
-sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, zioła prowansalskie
-2 łyżki poppingu z amaratusa
-1 łyżka kaszy manny
ja na koniec wyrabiania dolałam trochę mleka dla delikatności, tak ze 2 łyżki, ale nie jest to wymóg i łyżkę jogurtu naturalnego
Marchewkę na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno posiekać, dodać przyprawy i jajko i suche składniki i wymieszać, formować kofciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć.
Dip:
Jogurt grecki gęsty i 1 łyżka naturalnego,
Komentarze
Prześlij komentarz