Leczo z fasolką szparagową :)
Warzywa! Bogactwo gdy przychodzi wrzesień, cukinie! jak nie wykorzystać? Pyszne aromatyczne leczo, pachnące , pełne warzyw :) Połączenie z fasolką jest idealne :)
Moje leczo z kiełbaską smażoną, ale równie dobrze smakuje jako samo warzywne danie :)
-3 małe kiełbaski (u mnie śląskie)
-4-5 papryk (różnokolorowe)
-cebula
-4 ząbki czosnku
-200 gram fasolki szparagowej
-1 cukinia
-2 pomidory bez skórki
-3 łyżki ketchupu pikantnego
-mały słoiczek koncentratu pomidorowego
02 łyżki słodkiej papryki
-łyżeczka kurkumy
-sól, pieprz
Fasolkę gotujemy i odcedzamy.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulkę pociętą w półplasterki cieniutkie, do tego czosnek w plasterki i kiełbasę, później paprykę, pocięta na drobno w półplasterki i cukinię tak samo , pomidory w drobną kostkę, przyprawić i dusić do miękkości, na koniec wrzucić fasolkę i sosy pomidorowe, przyprawić:)
Komentarze
Prześlij komentarz