Mexican Burrito na Polskie śniadanie :)

No może z meksykiem poza tortillą ma mało wspólnego, ale to fajna opcja śniadaniowa, oraz obiadowa, no i na kolację też świetnie da radę :) Jest to szybkie danie z cyklu Zamrażarki :)

Burrito mrozimy w papierze do pieczenia i w kilka sekund odgrzewamy w kuchence mikrofalowej, więc jest to opcja, którą można zjeść na szybko. Używam też jako dodatek do obiadu, odgrzewam i podaję z mięsem i sosami :)

Miałam małe placki tortilli, ale zdecydowanie polecam duże, łatwiej się składa, moje ulubione są Biedronkowe, elastyczne i bardzo smaczne :)


-8 placków tortilli
-8 plastrów żółtego sera
-2 omlety gryczane Klik
-garść ugotowanej fasolki szparagowej
-pół szklanki kukurydzy

na sosy:
-1 łyżka majonezu
-2 łyżki jogurtu naturalnego
-sól/pieprz
-łyżeczka ketchupu

-łyżka ostego ketchupu
-łyżka sosu słodko-kwaśnego z chilli
-łyżeczka sosu chilli

Omlety smażymy i kroimy w kwadraty


Na placku tortilli układamy kwadrat omletu, kilka fasolek szparagowych,

posypujemy łyżeczką kukurydzy i kładziemy plaster szybki a na to ser żółty

Tortillę zawijamy w kwadraty i odkładamy

Wersja do zamrożenia i zjedzenia na później :)

Każdą paczuszkę zawijamy w papier do pieczenia a następnie w folię aluminiową, podpisujemy markerem co zawiera paczuszka i do zamrażalnika. Jeśli tylko najdzie nas ochota wyjmujemy z zamrażarki, wkładamy do w papierze do mikrofali  i po pół minutki z każdej strony i gotowe, ser się rozpuści, rozwijamy z papieru, zawijamy w folię i jemy ostrożnie bo gorące :) Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Krupnik THERMOMIX

Sos koperkowy na ciepło THERMOMIX

Genialne szybkie bagietki THERMOMIX