Parówki otoczone wędliną pod warzywną pierzynką

Fajna i szybka przystawka podana na ciepło, kolorowe warzywa sprawiają,ze wyglądają zachęcająco . Może byc to opcja na śniadanie lub na kolację.

-5 parówek
-5 plastrów wędliny
-1 duża cebula
-1 pomidor
-1 mała papryka
-2 łyżki masła
-1/3 szkl śmietanki
-sól, pieprz

Parówki obtoczyć w wędlinie, i przebić wykałaczką i usmażyć na maśle, na tej samej patelni wrzucić cebulę, paprykę i pomidora bez skórki, usmażyć, na koniec dodać pół łyżki masła i zalać śmietanką, poddusić i wyłożyć na parówki, posypać posiekanym szczypiorkiem

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Krupnik THERMOMIX

Sos koperkowy na ciepło THERMOMIX

Genialne szybkie bagietki THERMOMIX