Pyszne udka na szybszy sposób
Pyszne chrupiące,a jednocześnie soczyste udka, mniam. Przepis, który łatwo daje się wykonać przy Roczniaku :) Udka są delikatne, pięknie odchodzą od kości i mają rewelacyjnie chrupiącą skórkę.
Bulion powstały można wykorzystać do sosu, zupy, lub zamrozić w woreczkach do lodu.
-ok 10. kawałków kurczaka uda i podudzia
-przyprawa kamis do pikantnego kurczaka
-sól, pieprz
-domowa vegeta
-czosnek granulowany
-papryka w proszku
-prymat grill ziołowy
-liść laurowy
Umyte i oczyszczone kawałki kurczaka włożyć do garnka i zalać wodą, gotować, zebrać szumowiny, wrzucić liść laurowy i domową vegetę, sól i gotować do miękkości. Wyjąć i osuszyć mięso.
Przygotować mieszankę z przypraw i obsypać dokładnie kawałki kurczaka.
Smażyć na oleju do uzyskania chrupiącej skórki, lub wrucić na blachę i zapiekać z termoobiegiem
Bulion powstały można wykorzystać do sosu, zupy, lub zamrozić w woreczkach do lodu.
-ok 10. kawałków kurczaka uda i podudzia
-przyprawa kamis do pikantnego kurczaka
-sól, pieprz
-domowa vegeta
-czosnek granulowany
-papryka w proszku
-prymat grill ziołowy
-liść laurowy
Umyte i oczyszczone kawałki kurczaka włożyć do garnka i zalać wodą, gotować, zebrać szumowiny, wrzucić liść laurowy i domową vegetę, sól i gotować do miękkości. Wyjąć i osuszyć mięso.
Przygotować mieszankę z przypraw i obsypać dokładnie kawałki kurczaka.
Smażyć na oleju do uzyskania chrupiącej skórki, lub wrucić na blachę i zapiekać z termoobiegiem
Komentarze
Prześlij komentarz