Pyszne udka na szybszy sposób

Pyszne chrupiące,a  jednocześnie soczyste udka, mniam. Przepis, który łatwo daje się wykonać przy Roczniaku :) Udka są delikatne, pięknie odchodzą od kości i mają rewelacyjnie chrupiącą skórkę.
Bulion powstały można wykorzystać do sosu, zupy, lub zamrozić w woreczkach do lodu.


-ok 10. kawałków kurczaka uda i podudzia
-przyprawa kamis do pikantnego kurczaka
-sól, pieprz
-domowa vegeta
-czosnek granulowany
-papryka w proszku
-prymat grill ziołowy
-liść laurowy


Umyte i oczyszczone kawałki kurczaka włożyć do garnka i zalać wodą, gotować, zebrać szumowiny, wrzucić liść laurowy i domową vegetę, sól i gotować do miękkości. Wyjąć  i osuszyć mięso.

Przygotować mieszankę z przypraw i obsypać dokładnie kawałki kurczaka.
Smażyć na oleju do uzyskania chrupiącej skórki, lub wrucić na blachę i zapiekać z termoobiegiem



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Krupnik THERMOMIX

Sos koperkowy na ciepło THERMOMIX

Genialne szybkie bagietki THERMOMIX