Sałatka z buraczków
Najlepszy mój wyrób słoikowy od lat, pyszne, słodkie, z lekką nutka kwasowości, ale naprawde delikatną, i mega smaaak buraków. Sałatka nie ma octwoego smaku, jest praktycznie nie wyczuwalny .
-3 kg buraków
-1 kg cebuli
-1 kg papryki
-1 szkl. oleju
1 szkl octu
-1 i 1/2 szkl cukru
-1 łyżka soli
-1 łyżka pieprzu
Buraki ugotować w łupinach, obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Zagotować zalewę, wrzucić cebulę, po 10 minutach gotowania paprykę, i po 10 minutach gotowania buraki. Gotować 10-15 minu. Gorące nakładać do słoików i układać do góry dnem. Nie wymagają pasteryzacji.
-3 kg buraków
-1 kg cebuli
-1 kg papryki
-1 szkl. oleju
1 szkl octu
-1 i 1/2 szkl cukru
-1 łyżka soli
-1 łyżka pieprzu
Buraki ugotować w łupinach, obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Zagotować zalewę, wrzucić cebulę, po 10 minutach gotowania paprykę, i po 10 minutach gotowania buraki. Gotować 10-15 minu. Gorące nakładać do słoików i układać do góry dnem. Nie wymagają pasteryzacji.
Komentarze
Prześlij komentarz