Sezamowa smażona wędlina
Przystawka na szybko, u nas wtedy, gdy zostaje wędlina, jako przystawka oraz na szybką kolację. Sezam daje fajny posmak, a dodatek płatków kukurydzianych chrupkość. Podać z sosem czosnkowym.

-100 gram wędliny w kawałku
-garść płatków kukurydzianych
-1 jajko
-2 łyżki sezamu
-sól, pieprz
-2 łyżki mąki
Wędlinę pokroić w grubsze plastry, obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku z przyprawami. Płatki wsypać do woreczka i odrobinę pokruszyć, wsypać sezam, wymieszać i obtaczać wędlinę. Smażyć na oleju.
-100 gram wędliny w kawałku
-garść płatków kukurydzianych
-1 jajko
-2 łyżki sezamu
-sól, pieprz
-2 łyżki mąki
Wędlinę pokroić w grubsze plastry, obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku z przyprawami. Płatki wsypać do woreczka i odrobinę pokruszyć, wsypać sezam, wymieszać i obtaczać wędlinę. Smażyć na oleju.
Komentarze
Prześlij komentarz