Wegańskie pulpety warzywne
Pyszne, powstały z myślą o moim Roczniaku, zdrowe i szybkie w przygotowaniu, przepis który można wykorzystać na puree :)

-1 całe brokuły
- 4-5 ziemniaków w mundurkach
-cebula
-sól, pieprz, kurkuma
-2 łyżki mąki kukurydzianej (lub więcej w zależności od konsystencji)
Brokuł ugotować , ziemniaki ugotować w mundurkach i obrać. Wszystko razem rozgnieść, cebulę usmażyć na oliwie i dodać to warzyw, przyprawić, dosypać mąkę , formować pulpety. Do Bulionu dorzucić kary i troszkę mąki, łyżkę jogurtu, zrobić sos i wrzucać pulpety.
Mąki trzeba dodawać stopniowo,aby powstała gładka masa.
-1 całe brokuły
- 4-5 ziemniaków w mundurkach
-cebula
-sól, pieprz, kurkuma
-2 łyżki mąki kukurydzianej (lub więcej w zależności od konsystencji)
Brokuł ugotować , ziemniaki ugotować w mundurkach i obrać. Wszystko razem rozgnieść, cebulę usmażyć na oliwie i dodać to warzyw, przyprawić, dosypać mąkę , formować pulpety. Do Bulionu dorzucić kary i troszkę mąki, łyżkę jogurtu, zrobić sos i wrzucać pulpety.
Mąki trzeba dodawać stopniowo,aby powstała gładka masa.
Komentarze
Prześlij komentarz