Wieprzowina po chińsku z warzywami z patelni
Pyszne aromatyczne mięsko z ulubionymi warzywami z patelni. Nic dodać nic ująć, nie trzeba już dodatków, mięsko można kroić widelcem, jest delikatne i soczyste .

-300 gram łopatki wieprzowej
-2 marchewki
-2 pietruszki
-kalafior
-cebula
-2 ząbki czosnku
Marynata:
-2 łyżki octu ryżowego
-2 łyżki sosu sojowego
-1/2 łyżeczki kurkumy
-1 łyzeczkę sosu sojowego ciemnego
-1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
-1/2 łyżeczki kolendry
-1/4 łyżeczki cynamonu
-sól, pieprz
-olej
-natka pietruszki
warzywa pokroić w słupki i usmażyć na oleju. Mięso pozbawić błon , pokroić w paseczki i zamarynować.odstawic do lodówki :) Mięso usmażyć na oleju w miseczce układać warzywa a na to paski wieprzowiny, posypać natką pietruszki.

-300 gram łopatki wieprzowej
-2 marchewki
-2 pietruszki
-kalafior
-cebula
-2 ząbki czosnku
Marynata:
-2 łyżki octu ryżowego
-2 łyżki sosu sojowego
-1/2 łyżeczki kurkumy
-1 łyzeczkę sosu sojowego ciemnego
-1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
-1/2 łyżeczki kolendry
-1/4 łyżeczki cynamonu
-sól, pieprz
-olej
-natka pietruszki
warzywa pokroić w słupki i usmażyć na oleju. Mięso pozbawić błon , pokroić w paseczki i zamarynować.odstawic do lodówki :) Mięso usmażyć na oleju w miseczce układać warzywa a na to paski wieprzowiny, posypać natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz