Mielone steki z cebulką
Schabowy w wersji nieokrzesanej :D
Bardziej czuć dzikość mięsa :D Cebulka wyostrza cały smak :)
Mięso jest bardziej wyraziste i czuć jego strukturę :)
Fajna odmiana obiadu :)
Składniki:
-0,5 kg mięsa mielonego
-1 cebula
-1 ząbek czosnku
-1 kromka chleba
-sól, pieprz
-przyprawa do gyrosa
-1 jajko
dodatkowo:
-2-3 cebule
Cebulkę zeszklić z czosnkiem, przestudzić, dodać do mięsa, dodać pozostałe składniki i wyrobić na masę, aż będzie odchodziła od miski.
Dłonie moczyć w wodzie i formować okrągłe kotlety, smażyć na oleju.
Na olej który pozostał po kotletach wrzucić cebule pokrojone w piórka i zeszklić na złoto, nakładać na kotleta.
Bardziej czuć dzikość mięsa :D Cebulka wyostrza cały smak :)
Mięso jest bardziej wyraziste i czuć jego strukturę :)
Fajna odmiana obiadu :)
Składniki:
-0,5 kg mięsa mielonego
-1 cebula
-1 ząbek czosnku
-1 kromka chleba
-sól, pieprz
-przyprawa do gyrosa
-1 jajko
dodatkowo:
-2-3 cebule
Cebulkę zeszklić z czosnkiem, przestudzić, dodać do mięsa, dodać pozostałe składniki i wyrobić na masę, aż będzie odchodziła od miski.
Dłonie moczyć w wodzie i formować okrągłe kotlety, smażyć na oleju.
Na olej który pozostał po kotletach wrzucić cebule pokrojone w piórka i zeszklić na złoto, nakładać na kotleta.
Komentarze
Prześlij komentarz