Parówki z pieczarkami i serem
Klasyka na szybko, świetnie sprawdza się na kolacje, jak i na awaryjny obiad :) Ważne aby parówki były dobrej jakości Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne :)
Składniki:
Ilość składników w zależności od parówek, farszu dobrze dać dużo,zeby było je czuć :)
Ja robię na tzw. "oko"
-9 parówek z szynki
-9 pieczarek
-1 większa cebula
-1 łyżka masła
-oliwa z oliwek
- ser żółty
-sól, pieprz
Parówki nacinam, aby powstały kieszonki, i oby nei naciąć na wylot :) delikatnie rozchylam kazdą kieszonkę, żeby zrobić miejsce na farsz :)
Na patelni rozgrzewam oliwe i wrzucam cebule, odrobine soli, gdy cebula zacznie być szklista wrzucam pokrojone w drobną kostkę pieczarki i masło i dusze do odparowania wody i miękkości, dodaje sól, pieprz. zestawiam patelnie z ognia, ser ścieram o grubych oczkach, około garści wrzucam do warzyw i mieszam . Parówki faszeruje powstałym farszem a na wierzch układam kawałki sera i zapiekam w piekarniku do zrumienienia sera ok. 15 min w 180c
u nas jako danie obiadowe podane z plackami z cuknii
Składniki:
Ilość składników w zależności od parówek, farszu dobrze dać dużo,zeby było je czuć :)
Ja robię na tzw. "oko"
-9 parówek z szynki
-9 pieczarek
-1 większa cebula
-1 łyżka masła
-oliwa z oliwek
- ser żółty
-sól, pieprz
Parówki nacinam, aby powstały kieszonki, i oby nei naciąć na wylot :) delikatnie rozchylam kazdą kieszonkę, żeby zrobić miejsce na farsz :)
Na patelni rozgrzewam oliwe i wrzucam cebule, odrobine soli, gdy cebula zacznie być szklista wrzucam pokrojone w drobną kostkę pieczarki i masło i dusze do odparowania wody i miękkości, dodaje sól, pieprz. zestawiam patelnie z ognia, ser ścieram o grubych oczkach, około garści wrzucam do warzyw i mieszam . Parówki faszeruje powstałym farszem a na wierzch układam kawałki sera i zapiekam w piekarniku do zrumienienia sera ok. 15 min w 180c
u nas jako danie obiadowe podane z plackami z cuknii
Komentarze
Prześlij komentarz