Krupnik THERMOMIX
Najlepszy krupnik, nie robi się gesty, lekki, świetny smak, ulubiony moich dzieci :)
Wyszukany z przepisowni i lekko zmieniony
Składniki:
-100 g kaszy jęczmiennej
-1000g wody
-300 g ziemniaków
-1/4 łyz pieprzu
-1 łyżeczka soli
-2 kostki/łyżeczki
-30 g masła
-100 g marchewki
-50 g selera
-60 g cebuli
-2 liście laurowe
-4 kulki ziela angielskiego
Cebule, marchew i seler rozdrownić 6s/obr 5
Dodać masło , poddusić 5 min/varoma/obr wsteczne/1
Dodać pozostałe składniki, gotować 30 min/100/obr wsteczne/1
Doprawić do smaku
Wyszukany z przepisowni i lekko zmieniony
Składniki:
-100 g kaszy jęczmiennej
-1000g wody
-300 g ziemniaków
-1/4 łyz pieprzu
-1 łyżeczka soli
-2 kostki/łyżeczki
-30 g masła
-100 g marchewki
-50 g selera
-60 g cebuli
-2 liście laurowe
-4 kulki ziela angielskiego
Cebule, marchew i seler rozdrownić 6s/obr 5
Dodać masło , poddusić 5 min/varoma/obr wsteczne/1
Dodać pozostałe składniki, gotować 30 min/100/obr wsteczne/1
Doprawić do smaku
Niestety takiego urządzenia nie posiadam, ale szukam różnych przepisów online i też świetnie sobie radzę. Ostatnio trafiłem na fajny przepis - https://foodo.pl/krupnik-z-kasza-peczak/ - krupnik z kaszą pęczak. Brzmi moim zdaniem rewelacyjnie i planuję właśnie przetestować w swojej kuchni.
OdpowiedzUsuń