Sos koperkowy na ciepło THERMOMIX
Fajna opcja, do lekkich dań, fajny smietankowy smak, w mega szybkim czasie , można używać do wielu opcji. Jeżeli dietetcznie i lekko to daje jogurt, jeżeli śmietankowy to śmietankę 36%, w przepisie jest śmietana 18%, jeszcze nie próbowałam)
Składniki:
-250 g mleka
-łyżka suszonego koperku lub garść świeżego
-35 g masła
-20 g mąki
-2 szczypty, soli i cukru i pieprzu
-1 łyżeczka vegety
-100 g śmietanki 36% lub jogurtu
Do naczynia wlać mleko i dac masło, vegetę, mąkę, przyprawy, 3s/3
Następnie gotować 5 min/100/2
wlać śmietankę i dodać koperek i gotowac 1 min /ob. 2
Podać na ciepło
Składniki:
-250 g mleka
-łyżka suszonego koperku lub garść świeżego
-35 g masła
-20 g mąki
-2 szczypty, soli i cukru i pieprzu
-1 łyżeczka vegety
-100 g śmietanki 36% lub jogurtu
Do naczynia wlać mleko i dac masło, vegetę, mąkę, przyprawy, 3s/3
Następnie gotować 5 min/100/2
wlać śmietankę i dodać koperek i gotowac 1 min /ob. 2
Podać na ciepło
super
OdpowiedzUsuń