Piramidki z bakłażana
Pyszna i dobrze wyglądająca przystawka, szybko się robi i króciutko piecze :)
1 bakłażan
2 pomidory
2 kulki mozzarelli
zioła prowansalskie
sól pieprz
Bakłażana pokroić w ok 1,5 cm plastry, rozłożyć i posypać solą, zostawić,żeby się "spocił" :)
Pomidory kroimy w grubsze plastry, tak samo mozzarellę.
Bakłażana wycieramy ręcznikiem papierowym i układamy na papierze do pieczenia na to plaster pomidora, plaster mozzarelli, mniejszy plaster bakłażana, mozzarellę i na wierzch po połówce plastra bakłażana i pomidora :)
Wstawić do piekarnika na 170 C na ok 10-15 min. w zależności od mozzarelli, tak, żeby się całkowicie nie rozpuściła i żeby nie przesuszyć bakłażana :)
1 bakłażan
2 pomidory
2 kulki mozzarelli
zioła prowansalskie
sól pieprz
Bakłażana pokroić w ok 1,5 cm plastry, rozłożyć i posypać solą, zostawić,żeby się "spocił" :)
Pomidory kroimy w grubsze plastry, tak samo mozzarellę.
Bakłażana wycieramy ręcznikiem papierowym i układamy na papierze do pieczenia na to plaster pomidora, plaster mozzarelli, mniejszy plaster bakłażana, mozzarellę i na wierzch po połówce plastra bakłażana i pomidora :)
Wstawić do piekarnika na 170 C na ok 10-15 min. w zależności od mozzarelli, tak, żeby się całkowicie nie rozpuściła i żeby nie przesuszyć bakłażana :)
Komentarze
Prześlij komentarz