Potrawka koperkowa z ryby
To propozycja, gdy na obiad usmażymy za dużo filetów rybnych i nie zostaną zjedzone, u mnie czasami sporo zostaje na drugi dzień, w takich sytuacjach jemy często np. burgery rybne, ale nudzi się i to, wtedy robimy potrawkę, z pachnącym koperkiem, fajna propozycja na kolację :)

-2 filety rybne usmażone
-pietruszka
-marchewka
-cebula
-1/2 pęczka koperku
-kurkuma
-sól pieprz
-2 łyżki jogurtu
-szklanka bulionu
-1/2 łyżeczki oliwy
-1/2 łyżeczki masła
-zioła prowansalskie
-listek laurowy
Tłuszcze rozpuścić na głębokiej patelni, dodać drobno posiekaną cebulę, pietruszkę i marchewkę, dodać listek laurowy, podsmażyć. Fileta pokroić w kostkę, dodać na patelnię, posypać ziołami prowansalskimi, przyprawić, dodać posiekany koperek a następnie jogurt. Całość zagotować :)
-2 filety rybne usmażone
-pietruszka
-marchewka
-cebula
-1/2 pęczka koperku
-kurkuma
-sól pieprz
-2 łyżki jogurtu
-szklanka bulionu
-1/2 łyżeczki oliwy
-1/2 łyżeczki masła
-zioła prowansalskie
-listek laurowy
Tłuszcze rozpuścić na głębokiej patelni, dodać drobno posiekaną cebulę, pietruszkę i marchewkę, dodać listek laurowy, podsmażyć. Fileta pokroić w kostkę, dodać na patelnię, posypać ziołami prowansalskimi, przyprawić, dodać posiekany koperek a następnie jogurt. Całość zagotować :)
Komentarze
Prześlij komentarz