Pyszny pieczarkowo-warzywny sos
Sos, kilka prostych składników, dających fajny posmak i aromat, bardzo delikatny i pachnący majerankiem, który uwielbiam, w ostatnim czasie jakoś bardzo dużo się go używa u Nas w Domu :)
Sos powstał na potrzeby podania czegoś do sznycelków ziemniaczanych :)

-kilka pieczarek
-2 cebule
-1 pietryuszka korzeń
-1 pomidor bez skórki
-1/3 serka topionego
-łyżka śmietany lub jogurtu
-sól pieprz
-majeranek, kurkuma
-olej rzepakowy
-łyżka masła
masło z odrobiną oleju rozgrzać na patelni, dodać drobno posiekaną cebulkę, posypać majerankiem, podsmażyć,zeby wydobyć jeszcze więcej aromatu :) , pokrojoną w cienkie plasterki pietruszkę (korzeń) i podsmażyć. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę, pieczarki posiekać , dodać na patelnię, obsmażyć , na koniec wrzucić serek i podlać wodą, dusić ok 5 minut, dodać łyżkę śmietany i przyprawić :)
Wszystko razem poddusić. Gotowe :)


Sos powstał na potrzeby podania czegoś do sznycelków ziemniaczanych :)
-kilka pieczarek
-2 cebule
-1 pietryuszka korzeń
-1 pomidor bez skórki
-1/3 serka topionego
-łyżka śmietany lub jogurtu
-sól pieprz
-majeranek, kurkuma
-olej rzepakowy
-łyżka masła
masło z odrobiną oleju rozgrzać na patelni, dodać drobno posiekaną cebulkę, posypać majerankiem, podsmażyć,zeby wydobyć jeszcze więcej aromatu :) , pokrojoną w cienkie plasterki pietruszkę (korzeń) i podsmażyć. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę, pieczarki posiekać , dodać na patelnię, obsmażyć , na koniec wrzucić serek i podlać wodą, dusić ok 5 minut, dodać łyżkę śmietany i przyprawić :)
Wszystko razem poddusić. Gotowe :)
Komentarze
Prześlij komentarz