Surówka z białej rzodkwi

Lekka o łagodnym smaku surówka, do letniego obiadu idealna :)  U mnie w domu jadało się takie surówki z cukrem i taką wersję podaję tutaj :)

-duża biała rzodkiew
-cebula
-jogurt naturalny
-sól, cukier, pieprz
-odrobina octu

Dużą białą rzodkiew obieramy, przecinam wzdłuż na pół i kroję obie połówki w cieniutkie plasterki, wkładam do miseczki, cebulę obieram i kroję w drobniutką kosteczkę, dodać do rzodkiewki, skropić całość octem, dodać sól (polecam różową himalajską, ale o tym w innym poście), pieprz czarny i cukier, zostawić na 20 minut. Dodać 2-3 łyżki jogurtu naturalnego i dokładnie wymieszać :)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sos koperkowy na ciepło THERMOMIX

Krupnik THERMOMIX

Genialne szybkie bagietki THERMOMIX