Surówka z białej rzodkwi
Lekka o łagodnym smaku surówka, do letniego obiadu idealna :) U mnie w domu jadało się takie surówki z cukrem i taką wersję podaję tutaj :)
-duża biała rzodkiew
-cebula
-jogurt naturalny
-sól, cukier, pieprz
-odrobina octu
Dużą białą rzodkiew obieramy, przecinam wzdłuż na pół i kroję obie połówki w cieniutkie plasterki, wkładam do miseczki, cebulę obieram i kroję w drobniutką kosteczkę, dodać do rzodkiewki, skropić całość octem, dodać sól (polecam różową himalajską, ale o tym w innym poście), pieprz czarny i cukier, zostawić na 20 minut. Dodać 2-3 łyżki jogurtu naturalnego i dokładnie wymieszać :)
-duża biała rzodkiew
-cebula
-jogurt naturalny
-sól, cukier, pieprz
-odrobina octu
Dużą białą rzodkiew obieramy, przecinam wzdłuż na pół i kroję obie połówki w cieniutkie plasterki, wkładam do miseczki, cebulę obieram i kroję w drobniutką kosteczkę, dodać do rzodkiewki, skropić całość octem, dodać sól (polecam różową himalajską, ale o tym w innym poście), pieprz czarny i cukier, zostawić na 20 minut. Dodać 2-3 łyżki jogurtu naturalnego i dokładnie wymieszać :)
Komentarze
Prześlij komentarz