Ziemniaczane sznycelki
Sznycelki są pyszne, delikatne w smaku, świetnie komponuje się z różnymi sosami. Są szybkie w przygotowaniu i są świetną formą wykorzystania ziemniaków z wczorajszego obiadu :)

1 kg ziemniaków
1 jajko
5 łyżek mąki
zioła
sól, pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajo i ok 5 łyżek mąki, wyrabiamy, masa musi nie przyklejać się do rąk, jak się klei dodać więcej mąki , wsypać zioła, u mnie majeranek , sól i pieprz, wyrobić na gładką masę :) Formować kulki i spłaszczać w dłoni, formując medaliony, posypać bułką tartą i smażyć na rozgrzanym oleju .

1 kg ziemniaków
1 jajko
5 łyżek mąki
zioła
sól, pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajo i ok 5 łyżek mąki, wyrabiamy, masa musi nie przyklejać się do rąk, jak się klei dodać więcej mąki , wsypać zioła, u mnie majeranek , sól i pieprz, wyrobić na gładką masę :) Formować kulki i spłaszczać w dłoni, formując medaliony, posypać bułką tartą i smażyć na rozgrzanym oleju .
Komentarze
Prześlij komentarz