Najlepszy hummus THERMOMIX z domowym tahini
Obłęd. nasze zauroczenie.Uwielbiamy, często robimy :) Bardzo szybki przepis z cieciorki w puszce, lub słoiku, w każdym calu doskonały, Pasta doskonała i na śniadanie i na kolacje i do pracy i na impreze:) Polecam :)
Składniki:
tahini:
-50 g sezamu
-30g oleju
-400g ciecierzycy z puszki z zalewą
-1 ząbek czosnku
-50 g oliwy
-sól
-sok z cytryny
Sezam uprażyć na patelni, wrzucić do thermomixa, zmiksować na proszek 20s/9
zgarnąć, dolać olej i dalej miksować 30 sek/obr 6-8
Do powstałej pasty dodać ząbek czosnku, ciecierzycę, którą odsączamy na sicie nad miską, dolewamy 50 g oliwy, 50 zalewy z ciecierzycy, sok z cytryny i sól i miksujemy na gładką masę 1 min/ obr 5-10. Wierzch polać oliwą z oliwek
Składniki:
tahini:
-50 g sezamu
-30g oleju
-400g ciecierzycy z puszki z zalewą
-1 ząbek czosnku
-50 g oliwy
-sól
-sok z cytryny
Sezam uprażyć na patelni, wrzucić do thermomixa, zmiksować na proszek 20s/9
zgarnąć, dolać olej i dalej miksować 30 sek/obr 6-8
Do powstałej pasty dodać ząbek czosnku, ciecierzycę, którą odsączamy na sicie nad miską, dolewamy 50 g oliwy, 50 zalewy z ciecierzycy, sok z cytryny i sól i miksujemy na gładką masę 1 min/ obr 5-10. Wierzch polać oliwą z oliwek
Komentarze
Prześlij komentarz