Pikantny sos whiskey THERMOMIX
Pyszny intensywny, pikantny sos, który głównie używamy do burgerów, dzisiaj wersja taka okrojona, bez papryczek chilli, tylko proszek, i mniejsza porcja, gdyż potrzebowałam jako baze do kanapek z pulled pork.Polecam, świetny smak, nawet z paluszkami serowymi dobra kompozycja :)
Składniki:
-60 g cebuli
-2 ząbki czosnku
-1/2 łyżeczki chilli tu można więcej
-10 g oliwy z oliwek
-200 g pomidorów z puszki
-10g cukru brązowego
-1 łyżeczka papryki słodkiej
-15 g sosu worcestershire
-10 g sosu sojowego
-10 g octu balsamicznego
-20 g whiskey
Cebulę i czosnek i chilli włożyć do naczynia i posiekać 5s/obr 5 , zgarnąć kopystką, dodac oliwę i dusić 4min/120c/ obr 0,5.
Dodać reszte składników i dusić z koszyczkiem zamiast miarki 15min/120c/obr 2.
Gotowe :)
Składniki:
-60 g cebuli
-2 ząbki czosnku
-1/2 łyżeczki chilli tu można więcej
-10 g oliwy z oliwek
-200 g pomidorów z puszki
-10g cukru brązowego
-1 łyżeczka papryki słodkiej
-15 g sosu worcestershire
-10 g sosu sojowego
-10 g octu balsamicznego
-20 g whiskey
Cebulę i czosnek i chilli włożyć do naczynia i posiekać 5s/obr 5 , zgarnąć kopystką, dodac oliwę i dusić 4min/120c/ obr 0,5.
Dodać reszte składników i dusić z koszyczkiem zamiast miarki 15min/120c/obr 2.
Gotowe :)
Komentarze
Prześlij komentarz