Schab w mleku w Szybkowarze
Schab delikatny, rozpada się pod widelcem, fajne lekkie danie mięsne na obiad , rozpływa się w ustach :)
Robi się szybko, bez nakładu pracy :) Pyk i się robi :) Schab wychodzi bardzo delikatny :)
Polecam :)
Składniki:
-0,5 kg schabu w plastrach
-2 cebule
-2 ząbki czosnku
sól, pieprz
-kilka gałązek natki pietruszki
-1 szklanka mleka
-0,5 szkl wody
-1 łyżka mąki
-50 ml śmietanki 36%
-kostka rosołowa (własnej roboty)
Schab zamarynować w przyprawach, Cebule pokroić w półplastry, czosnek w cieniutkie plasterki. Schab przekładać w miseczce cebulą i czosnkiem i odstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin
Na dno szybkowar wlewam olej i szybko obsmażam mięso,zeby zamknąć smak w środku, wrzucić warzywa i zalać mlekiem i wodą, dodać kostkę i gałązki całe natki pietruszki. Zamknąć szybkowar i poczekać do wydobywania się pary , gotować 25 minut, zostawić do samoczynnego otwarcia.
Całość wywaru zmiksować i zagęścić mąką, olać odrobine płynu i wymiesząc z maką i śmietanką, chwilkę gotować
Robi się szybko, bez nakładu pracy :) Pyk i się robi :) Schab wychodzi bardzo delikatny :)
Polecam :)
Składniki:
-0,5 kg schabu w plastrach
-2 cebule
-2 ząbki czosnku
sól, pieprz
-kilka gałązek natki pietruszki
-1 szklanka mleka
-0,5 szkl wody
-1 łyżka mąki
-50 ml śmietanki 36%
-kostka rosołowa (własnej roboty)
Schab zamarynować w przyprawach, Cebule pokroić w półplastry, czosnek w cieniutkie plasterki. Schab przekładać w miseczce cebulą i czosnkiem i odstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin
Na dno szybkowar wlewam olej i szybko obsmażam mięso,zeby zamknąć smak w środku, wrzucić warzywa i zalać mlekiem i wodą, dodać kostkę i gałązki całe natki pietruszki. Zamknąć szybkowar i poczekać do wydobywania się pary , gotować 25 minut, zostawić do samoczynnego otwarcia.
Całość wywaru zmiksować i zagęścić mąką, olać odrobine płynu i wymiesząc z maką i śmietanką, chwilkę gotować
Komentarze
Prześlij komentarz