Carpaccio z buraka


Pyszne cieniutkie buraczki podkreślone vinegretem, super przystawka, jak przygotowuje przystawki, to ta robi się prawie sama, zawsze robię vinegret do kilku sałate iż amykam w słoiczku, a buraki, kady w folię osobno i dorzucam do piekarnika na dół, jak piecze się ciasto,czy inne danie :)


-3 buraki
-1/2 opakowania fety
-100 g słonecznika
-2 garsie rukoli
-vinegret: łyżeczka musztardy, sok z cytryny, oliwa, sól, pieprz cukier

Buraki wyszorować, obciąć górne zgrubienia, zawinąć każdy soosbno w folię i piec do miękkości. Vinegret rozrobić , na półmisku posypać rukolą, buraki obrać i cieniutko pokroić, ułożyć na rukoli, pestki uprażyć na rozgrzanej suchej patelni, pokruszyć fete na buraki i polać vinegretem, posypać pestkami.




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Sos koperkowy na ciepło THERMOMIX

Krupnik THERMOMIX

Genialne szybkie bagietki THERMOMIX