Delikatne piersi w cieście naleśnikowym
Piersi soczyste i delikatne, szybko się smażą, Fajna odmiana obiadowa :)
Składniki:
-2 podwójne piersi z kurczaka
-1/2 szklanki mleka
-1/2 szklanki mleka
-1/3 szkl wody
-1 jajko
-sól pieprz, czosnek, zioła prowansalskie
Piersi wyfiletować, posypać czosnkiem granulowanym, solą i ziołami prowansalskimi, odstawić do lodówki, Pozostałe składniki połączyć, musi powstać gęsta masa naleśnikowa, w razie czego dosypać mąki lub dolać mleka. Filety maczać w cieście naleśnikowym i smażyć na oleju.
Składniki:
-2 podwójne piersi z kurczaka
-1/2 szklanki mleka
-1/2 szklanki mleka
-1/3 szkl wody
-1 jajko
-sól pieprz, czosnek, zioła prowansalskie
Piersi wyfiletować, posypać czosnkiem granulowanym, solą i ziołami prowansalskimi, odstawić do lodówki, Pozostałe składniki połączyć, musi powstać gęsta masa naleśnikowa, w razie czego dosypać mąki lub dolać mleka. Filety maczać w cieście naleśnikowym i smażyć na oleju.
Komentarze
Prześlij komentarz